Régiós konzorcium építheti a Várpalota-elkerülőt

A 8-as számú főút Várpalotát elkerülő szakaszának második ütemét - konzorciumban - egy cseh és egy szlovák cég magyar leányvállalata, valamint egy magyar magántulajdonú cég építheti.
Németh Géza, 2016. október 20. csütörtök, 08:49
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredményt a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. tette közzé. A szóban forgó útszakasz 3,4 kilométer hosszú és az eredetileg becsült árhoz képest 115 millió forinttal többe, nettó 6 milliárd 265 millió forintba kerül. A beruházás forrása az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP).

A NIF felhívására egyedül az SDD konzorcium tett ajánlatot. Ennek vezetője a Dömper Kft., a tagjai pedig a Subterra-Raab Kft. valamint a Pannon-Doprastav Kft. A konzorcium tagjai gyakran szerepelnek közbeszerzéseken ajánlattevőként, de csak ritkán nyernek. A szerződést a NIF, a konzorciummal szeptember 29-én megkötötte.

A Céginfo.hu adatai szerint a Dömper Kft. tulajdonosa Abronics Róbert és Mechler Zoltán. A Subterra-Raab Kft. egyedüli tulajdonosa a prágai székhelyű Subterre a.s., míg a Pannon-Doprastav Kft. tulajdonosa a pozsonyi székhelyű Irol International s.r.o.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK