A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) egyelőre nem adta meg az engedélyt az osztrák postához tartozó Feibra Kft.-nek az 50 grammnál könnyebb küldemények piacára való belépéshez.

"Az engedélyezési eljárás során a hatóság hiányosságot állapított meg a Feibra Kft. beadványában, ezért hiánypótlási felhívást küldött ki. Annak érdekében, hogy a kérelmező a hiánypótlást teljesíteni tudja, és a további szükséges eljárási lépések az előírások szerint megtörténhessenek, az NMHH a jogszabályok alapján meghosszabbította az eljárási határidőt" - közölte a lappal a hatóság. A Világgazdaság úgy tudja, hogy többek között az üzletmenet-folytonossági tervvel és a vagyoni biztosítékkal kapcsolatban merültek fel hiányosságok.

Nagyobb verseny a tömeges levelek piacán várható, különösen a nagyfeladók jelentik a konkurensek számára a célpiacot. Az állami vállalatot nem kell félteni, közel 34 ezer dolgozóval, ezen belül 12 ezer kézbesítővel, 2700 postahellyel, 3600 gépjárművel, és az országot lefedő hálózattal rendelkezik. Bár a világszerte tapasztalható levélmennyiség-csökkenést a Magyar Posta is megérezte, 2011-es adatai szerint bevételeinek 49 százaléka, 86 milliárd forint származik a levélpostai szolgáltatásokból - írja az újság.