Római-part - Tarlósék fejére koppintottak

Sem szakmai szempontból, sem a jogszabályi előírásoknak nem felelt meg a Római-part mobilgátjának tervezésére kiírt tender nyertesének ajánlata, így a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a főváros eljárást lezáró döntősét.
Napi.hu, 2015. november 23. hétfő, 10:16
Fotó: Napi.hu

Nem felelt meg az előírásoknak a római-parti gát tervpályázata, ezért azt megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD), ráadásul a kiíró fővárosi önkormányzatot  meg is bírságolta - írja a Népszabadság. A napilap szerint a KD azt állapította meg, hogy a mobilgát tervezői tenderének nyertes ajánlatában ellentmondó adatok szerepelnek, ráadásul nem felelnek meg sem a pályázati feltételeknek, sem a jogszabályi előírásoknak.

A győztes - a lap szerint a fővárosi fürdők rekonstrukciójának házi tervezője - a Mélyépterv Komplex Zrt. és konzorciumtársa, a Viziterv Consult Kft. az egyik helyen 160 napos határidőt vállalt az engedélyes terv elkészítésére, az ütemtervben viszont 180 nappal számoltak, míg másutt 175 nap szerepelt - kifogásolta a KD, amely a jogsértést súlyosnak ítélte, ezért 300 ezer forint bírság és 200 ezer forint szolgáltatási díj megfizetésére kötelezték a fővárost.

A nyertes cégek 220 millió forintért vállalták a tervezést, míg a versenytársaké nem érte el a 180 millió forintot.

A jogorvoslati eljárást az első körben vesztesnek nyilvánított Keviter Akva Kft. indította - írta hvg.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK