Számlagyáros ügybe keveredhetett Berki Krisztián

Ugyanabban a számlagyárügyben hallgatták ki gyanúsítottként Berki Krisztián médiacelebet, mint Kuna Tibor kommunikációs szakembert - értesült a 444.hu.
Domokos Erika, 2018. március 23. péntek, 20:05
Fotó: Napi.hu

Folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt gyanúsítottként hallgatták ki Berki Krisztiánt a NAV Bűnügyi Igazgatóságán 2016 őszén - olvasható a portálon.

A gyanú szerint Berki egykori vállalkozása, a BK Movie Star Kft. 2013 októbere és 2014 szeptembere között olyan számlákat szerepeltetett a könyvelésében, amik mögött nem volt valós gazdasági teljesítés, azok csak azért kerültek be a könyvelésbe, hogy áfatartalmukat le lehessen vonni.

Az adónyomozók szerint Berki a fiktív számlák befogadásával 7,6 millió forint kárt okozott a költségvetésnek.

A befogadott számlák ugyanattól a számlagyáras céghálózattól származhattak, mint ahonnan a fideszes nagyvállalkozó, Kuna Tibor Young and Partners nevű kommunikációs cégébe is kerültek papírok. További részletek a 444-en olvashatók.

Berki Krisztián többször szerepelt az adóhivatal adóslistáján is, cégeinek többsége felszámolással, kényszertörléssel megszűntek, ezekről itt olvashat.

A kép forrása: MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK