Száraz lelépett, Matolcsy egyesített

Három cégét vonta egybe Matolcsy Ádám a New Wave Media Kommunikációs és Szolgáltató Kft.-be. Egyúttal távozik az ügyvezetésből Száraz István - olvasható a HVG-ben.
Domokos Erika, 2018. január 4. csütörtök, 12:55
Fotó: Napi.hu

Matolcsy Ádám színre lépéséig Száraz István vitte, illetve rakta össze az elmúlt években azt a médiabirodalmat, amely most Matolcsy György jegybankelnök fiának birtokában van. A portfólióba tartozik többek közt az Origo, a vs.hu, a Köpönyeg, a Freemail, a Life Tv és az Ozone Tv.

A cégjegyzékben még változatlanul a szlovákiai bejegyzésű Bawaco Invest szerepel közvetlen tulajdonosként, amelyet továbbra is Jan Nagy képvisel, holott Matolcsy Ádám korábban úgy nyilatkozott, hogy a nevére veszi a New Wave Mediát - jegyzi meg cikkében a HVG.

A most összevont három társaság eszközeinek értéke mintegy 10 milliárd forint, az együttes árbevételük 6 milliárd forint körül van.

A New Wave Media-társaságokat változatlanul több milliárd forint hitel terheli, amelyet részben Matolcsy Ádám rokonának (Szemerey Tamás) bankja, a Növekedési Hitelbank, részben a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került MKB Bank folyósított - írta a hetilap.

HOZZÁSZÓLÁSOK