A hetilap információi szerint a napokban megkezdődött az MSZP és a D-Net Informatika Kft. közötti tárgyalás az adósságrendezésről. A szocialisták részletfizetési konstrukciót dolgoztak ki, kérdéses még, hogy ezt a kft. vezetése elfogadja-e. Úgy tudjuk, az MSZP a D-Net Kft.-nek utalandó összeget ingatlaneladásból tervezi fedezni.

A cég Varga Tamás, a párt egykori informatikai igazgatójának tulajdonában van, és 1994 óta szerződött a párttal. A tartozás már a 2010-es kormányváltás előtt is megvolt, azóta viszont csak halmozódott. Ezért perre mentek a felek, ahol az MSZP azzal érvelt, hogy a egy másik vállalkozástól, a Citynet Kft.-től megvette a D-Net mintegy 110 millió forintos tartozását, ezért ellenkeresetet adtak be. Varga szerint ez a tartozás fiktív, soha sem létezett.

Szeptemberben a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletet hozott az ügyben, eszerint a pártnak nemcsak 16 milliós kamatot, hanem a csaknem 96 millió forintnyi elmaradt vállalkozói díjat is ki kell fizetnie a cégnek.

Az MSZP-nek ez egy újabb rossz hír, mivel a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a párt támogatottsága történelmi mélyponton 8-10-on áll.