Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lezárult az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) által meghirdetett elektronikus árverés szerda délelőtt, amiből 25,3 millió forint bevételre tett szert az állami kukaholding - derül ki az NHKV oldalán publikált eredményből. Leginkább két vállalkozás volt aktív, az ARW Magyarország Kft. és FE-Group Invest Zrt. egyaránt 6-6 tételnél lett befutó.

A Napi.hu által átnézett eredményből kiderült, ezúttal sem alakult ki licitcsata, hiszen 17 meghirdetett tételre akadt licitáló, ezek közül pedig 14 esetben csak egy licitáló volt, akit így ki is hirdetett győztesnek az NHKV. A francia Veolia-csoporthoz tartozó ARW Magyarország hat esetben is a kikiáltási áron jutott hozzá a helyi közszolgáltató cégek által összegyűjtött üveg hulladékhoz. Például a nagykanizsai Viridis-Pannonia Kft. által gyűjtött 90 ezer kilogramm üvegért elég volt 180 ezer forintot fizetnie.

Az FE-Group Invest Zrt. pedig a kiírás szerint 95 tonna préselt pet-palackhoz 8,3 millió forintért jutott hozzá, igaz itt volt rivális is, hiszen a licit 5 millió forintról indult. A Balatoni Henrik tulajdonában lévő, tavaly 2,5 milliárd forintos forgalmat bonyolító vállalatot a papír szemét is érdekelte: 290 tonna vegyes papírért cserébe 5,2 millió forintot sem sajnáltak kiadni.

Míg az NHKV-nek csak az árverésekből havonta akár több tízmillió forintos bevétele lehet, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatóknak és alvállalkozóiknak napi szintű anyagi gondjaik vannak. Legutóbb a szekszárdi önkormányzat tulajdonában lévő Alisca Terra Kft. jelentette be, hogy november 20-án Bátaszéken, valamint Szálka, Várdomb és Őcsény települések területén műszaki okok miatt nem történik meg a szelektív hulladék begyűjtése.