Sokan tiltatják ki magukat a játéktermekből

Idén az első fél évben már százötvenen kértek a Szerencsejáték Felügyeletnél önkorlátozást, az érintettek jellemzően öt évig maradnának távol szenvedélyüktől - írta a Magyar Hírlap.
Domokos László, 2019. szeptember 11. szerda, 07:40
Fotó: Pixabay

Magyarországon a szerencsejáték-függőségben szenvedők 2016 eleje óta tehetnek jelentős önkorlátozó nyilatkozatot a Szerencsejáték Felügyeletnél. Ennek értelmében egy vagy több szerencsejáték fajtára vagy adott szervezőkre - így kaszinókra vagy játéktermekre - kiterjedően önmagukat tiltatják el szenvedélyük tárgyától egy, három, esetleg öt évre. Az absztinencia vonatkozhat a kártyateremben szervezett kártyajátékokra, játékkaszinókra, online kaszinókra, illetve távszerencsejátékokra, valamint mind a négy kategóriára együttesen.

Amíg 2016-ban összesen hetvenhatan éltek az önkitiltással, 2017-ben kilencvennyolcan, tavaly pedig kétszáztizennyolcan. Idén június végéig pedig százötvenen kívántak gátat szabni játékszenvedélyüknek, 2018 hasonló időszakában ez a szám százhét volt - számolt be a napilap.

Az érintett személyek többsége a leghosszabb, ötéves kitiltást választja, ugyanakkor évről évre egyre többen ikszelik be a rövid távú önkorlátozást is.

HOZZÁSZÓLÁSOK