Másfél milliárdot költ a kormány két templomra

Másfél milliárd forintból újul meg Szolnokon két római katolikus templom kormányzati döntésnek köszönhetően, a beruházások a tervek szerint tavasszal kezdődnek meg és 2020-ra készülnek el - közölte Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) a Tisza-parti város polgármestere az MTI-vel.
Szabó Dániel, 2019. január 3. csütörtök, 08:53
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Belvárosi Szentháromság-templom műemlék épületének felújítására 1,3 milliárd forint, a műemlék jellegű Magyarok Nagyasszonya-templom - ismertebb nevén vártemplom - korszerűsítésére 200 millió forint jut. A beruházások hosszú távon nemcsak a templomok küllemének megóvását szolgálják, de a környék egyházi turizmusának fellendítését is nagyban segítik majd.

Máthé György esperes-plébános elmondta, hogy a beruházások részletes tervezése a napokban indul.

Utalt arra, a barokk stílusú belvárosi templomot korábban már tizenhét szempont szerint vizsgálták a szakértők, öt évvel ezelőtt már elkészült az épület teljes felújítási terve is. Mint elmondta, cél a templom teljes mértékű külső-belső felújítása, egy korszerű kamerarendszert is működtetnek majd a tervek szerint.

A klasszicista stílusjegyeket viselő vártemplomot is teljes mértékben korszerűsítik majd a szakemberek, ezen kívül megújul a mellette levő plébánia is - közölte Máthé György, aki szerint a hívek adományából és az egyházi adóból nem tudták volna finanszírozni ezeket fejlesztéseket, az azokból befolyó összeg ugyanis csupán a működésre elég.

Szólt arról is, hogy vasárnaponként a Belvárosi Szentháromság-templomot mintegy ezerötszázan látogatják, míg a vártemplomba körülbelül százhúsz ember tér be.

Veszprémben 10 milliárd forintot fordítanak uszoda felújításra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sziddha, 2019.01.03 10:21

MIÉRT közpénzből zsírosodnak az egyházak és a pártok ! TARTSÁK el ezeket a hívők és a párttagok !
Egy valódi jogállami demokráciában, a NER martalócok által lenézett nyugati államokban , elképzelhetetlen lenne,
hogy közpénzt ilyen célokra szórjanak el ! Az egyházak 1000 éven át , az uralkodó osztály részeként, szipolyozták az
egyszerű embereket ! A 2010 után felszámolt jogállamot a NER martalócok nap mint nap kifosztják a közpénz
elmagánosításával ! Felmérések szerint , Orbán uraság új államában is, az EMBEREK döntő többsége nem hívő !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html