Sztrájk készül a veszprémi Continentalnál is

Sztrájkbizottság alakult a Continental AG veszprémi elektronikai gyáránál, a szakszervezet erről pénteken értesítette a menedzsmentet - mondta Molnár Ákos, a Vasas szakszervezet nyugat-dunántúli vezetője az indexnek.
Domokos Erika, 2019. március 8. péntek, 19:09
Fotó: Napi.hu

Innentől a sztrájktörvény lép életbe, a menedzsmentnek hét napja van tárgyalni, a dolgozók pedig egyszer tarthatnak egy kétórás figyelmeztető sztrájkot. A Continental nagyjából 2400 embert foglalkoztat a veszprémi gyárban, a dolgozók közel harmada szakszervezeti tag, ami magyar viszonylatban magasnak számít - olvasható az Index cikkében.

A Continental a világ negyedik legnagyobb autógumi-gyártója, de fékrendszerekkel és egyéb autóbiztonsági technológiákkal is foglalkoznak.

Molnár Ákos szerint a munkavállalók és a munkáltató között október óta zajlott egy bértárgyalási folyamat, amely végül nem jutott eredményre, a munkáltató egyoldalúan emelt bért a dolgozóknak. Közben a munkavállalók besorolási kategóriáit is megváltoztatta, amelynek következtében van, aki 14, más meg 2 százalékos béremelést kapott - derül ki a Mérce cikkéből.

"Minden munkatársunk a már elfogadott és aláírt változásoknak köszönhetően jelentősen előnyösebb jövedelmi feltételeket tudhat magáénak. A Continental képviselői továbbra is folytatni szeretnék az egyeztetéseket a nyitott témákban, nincs jelenleg olyan pont, ami elutasításra került volna" - közölte Hornyacsek Zoltán, a Continental Csoport Magyarország országos kommunikációs vezetője a Mércével.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.03.08 20:33

Sztrájkhullám söpör végig Magyarországon! Helyes!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html