Sztrájk után megállapodtak a béremelésről az Audinál

Megállapodott az idei és a jövő évi bérekről pénteken az Audi Hungaria Zrt. vezetése és cégnél működő szakszervezet, a megállapodást várhatóan hétfőn aláírják - adta hírül az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ).
Domokos László, 2017. február 10. péntek, 17:50
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint 2017. január 1-jével harmincezer forinttal nő az alapbér, június 1-jétől pedig az egyéni mozgóbérből három százalékot az alapbérbe építenek. 2018. január 1-jétől szintén harmincezer forinttal emelkedik az alapbér, a mozgóbérből pedig további három százalékot építenek az alapbérbe. A választható béren kívüli juttatás kerete az idén 600 ezer, jövőre 620 ezer forint lesz.

A lojalitás bónuszt idén július 1-jén vezetik be. Az öt és tizenöt évet a vállalatnál dolgozók körében ötévente, ezt követően a huszonöt évet elérők körében évente sávosan emelkedik a bónusz összege, amelyet havonta kapnak meg a dolgozók, öt- és húszezer forint között.

Az AHFSZ és az Audi Hungaria Zrt. között tavaly novemberben kezdődtek a bértárgyalások.

A győri vállalat dolgozói január 28-án kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, miután a szakszervezet eredménytelennek nyilvánította az addigi tárgyalásokat. A sztrájkban a motorgyári dolgozók közül mintegy ezerötszázan vettek részt.

Az Audi Hungaria Zrt. az Audi és Volkswagen-konszern központi motorszállítója. A gyárban jelenleg 11 500-an dolgoznak.

HOZZÁSZÓLÁSOK