Kétnapos bankszünnapot tart a november 1-jei hosszú hétvége után a Takarékbank. A hitelintézet erről levélben tájékoztatta az ügyfeleit.

Október 31-én ugyanis a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt., a 3A Takarékszövetkezet, a Békés Takarék Szövetkezet, a Centrál Takarék Szövetkezet, a Dél Takarék Szövetkezet, a Fókusz Takarékszövetkezet, a Hungária Takarék Takarékszövetkezet, a Korona Takarék Takarékszövetkezet, az M7 Takarék Szövetkezet, a Nyugat Takarék Szövetkezet, a Pátria Takarékszövetkezet és a Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezet beolvad a Takarékbank Zrt-be.

Még két nap szünnap

Így október 31-én a beolvadó hitelintézetek összes betét-, hitel- és számlaszerződése a létrejövő új, országos kereskedelmi bankhoz kerül, így november 1-től az összes ügyfél az új, univerzális bank ügyfelévé válik. Az ügyfeleknek az egyesüléssel kapcsolatban külön teendőjük nincs. Arra viszont oda kell figyelniük, hogy november 4-én és 5-én az új Takarékbank Zrt. - az átállás zavartalan lebonyolítása érdekében - bankszünnapot fog tartani. Az első olyan nap, amikor banki ügyet tudnak intézni az ügyfelek november 6. lesz, tehát öt napon át lesznek zárva a fiókok.

Az egyesülést követően az ügyfelek a banki ügyeiket a Takarékbank bármelyik fiókjában el tudják majd intézni. A szerződési feltételek és az üzletszabályzatok is egységessé válnak. A hitelintézethez küldött leveleket november 1-től a Takarékbank központi budapesti címére kell majd küldeniük a klienseknek.