Távozik a Figyelő főszerkesztője is

Lambert Gábor közös megegyezéssel távozik a közelmúltban tulajdonost cserélt Figyelő hetilaptól, ugyanakkor új értékesítési és marketingigazgatót neveztek ki.
Szabó Dániel, 2017. február 1. szerda, 13:47
Fotó: Napi.hu

Február 1-jétől közös megegyezéssel távozik posztjáról Lambert Gábor főszerkesztő - tette közzé szerdán honlapján a tavaly év végén Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója családjának érdekeltségébe került Figyelő. Ezzel egy időben új értékesítési és marketing igazgatót neveztek ki, Bánki Anitát, a Szerencsejáték Zrt. volt kommunikációs vezetőjét.

Lambert esetleges távozása a múlt csütörtök óta téma volt a sajtóban, akkor jelentette be a lap tulajdonosa, hogy a szerkesztőség vezetésére egy háromtagú bizottságot nevez ki. Ennek tagja Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője (aki Habony Árpád és Arthur J. Finkelstein közös londoni cégének vezetője is), L. Simon László fideszes képviselő, egykori kulturális örökségvédelemért felelős államtitkár, valamint Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója. A tervek szerint ők értékelik a lap piaci helyzetét, valamint azt, hogy milyen új irányba induljon a Figyelő.

A múlt csütörtöki bejelentés után Brückner Gergely, a lap pénz-piac rovat vezetője, majd Jandó Zoltán újságíró adta be a felmondását.

A távozásom oka nem feltétlenül a politikai nyomás, hanem az, hogy én ahhoz szoktam hozzá, hogy főszerkesztőként én szabom meg a Figyelő, egy független gazdasági hetilap irányvonalát. Mostantól ez az új grémium feladata lesz, de én nem látom benne a helyemet - mondta Lambert Gábor az Indexnek.

(A fenti MTI-képen Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója átveszi a Figyelő 2016-os év embere díját Lambert Gábortól, a hetilap főszerkesztőjétől.)

HOZZÁSZÓLÁSOK