Teljesen fonódik a fonódó villamos

Március 14-étől, hétfőtől új, teljes vonalán, Dél-Budától Óbudáig közlekedik a 19-es és a 41-es villamos, ugyanis véget ért a Lánchíd budai hídfője alatti villamosalagút felújítása - közölte a BKK.
Napi.hu, 2016. március 10. csütörtök, 10:09
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt héten a szakemberek minden, a budai fonódón közlekedő villamostípussal tesztelték a kiszélesített alagutat, a benne húzódó új villamospályát, a vasúti biztosítóberendezéseket és a felsővezetékeket. Az új villamosalagút átadásával teljessé válik a budai fonódó villamoshálózat. Ezt megelőzően, a végleges forgalmi rend kialakítása miatt március 12-én (szombaton) és 13-án (vasárnap) a 19-es villamos északi vonalszakaszán a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér M+H között közlekedik; a Batthyány tér M+H és a Clark Ádám tér között szombaton és vasárnap a 109-es busszal lehet utazni.

Befejeződött a Lánchíd budai hídfője alatt húzódó villamosalagút 2015 márciusában kezdődött felújítása, amelynek eredményeként minden, a budai fonódó hálózaton közlekedő villamostípus át tud haladni azon.

Március 14-étől (hétfőtől) új, teljes vonalán közlekedik a 19-es és a 41-es villamos: előbbi a Kelenföld vasútállomás M, utóbbi a Kamaraerdei Ifjúsági Park végállomásától Óbudáig, a Bécsi út/Vörösvári út végállomásig. Ettől a naptól a 109-es busz is végleges útvonalán, Óbuda, Bogdáni út és a Batthyány tér M+H között viszi az utasokat. Ezzel teljessé vált a budai fonódó villamoshálózat.

HOZZÁSZÓLÁSOK