Több száz új autót vásárol a NAV

Felső és középkategóriás járművek szállítására írt ki közbeszerzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az új autók a meglévő, több mint tíz éves járműveket cserélik le.
Domokos Erika, 2012. július 11. szerda, 12:27
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) központi hivatala összesen 235 személygépjármű szállítására írt ki nyílt közbeszerzési eljárást, nyolc részteljesítésre bontva, amelyre a forgalmazók részenként tehetnek ajánlatot - derül ki az adóhatóság közbeszerzési felhívásából. A NAV tájékoztatása szerint jelenleg több mint 1400 gépjárművet használ, ezek között felső és középkategóriás járművek is vannak, amelyek egy részét most lecserélik, alapvetően a bűnügyi, bevetési, revizori, illetve végrehajtási szakterületeken. A most kiírt beszerzéssel kizárólag a 10 évnél idősebb, illetve több mint 200 ezer kilométer futott autókat cserélik le, amely a teljes gépjárműpark 16 százaléka - tudtuk meg a NAV-tól.

A közbeszerzési felhívásból kiderül, az országosan kiemelt termékekre vonatkozó állami normatíva szerint a felső-közép 7. és 8. kategóriába (a besorolás szerint a legmagasabb a felső 9. kategória), valamint a közép 6. kategóriába sorolt járműveket vásárolnak - a legtöbbet kombi és limuzin típusú személyautókból, továbbá legfeljebb 35 darab terepjárót, 10 bevetési személygépjárművet és egy vezetői autót (ez a felső-közép 8. kategóriába sorolt jármű drága, csúcskategóriás autó is lehet).

A pályázóknak teljes körű garanciát kell vállalniuk legalább 36 hónapra vagy 150 ezer futott kilométerig a leszállított autókra. Az ajánlati árnak tartalmaznia kell az autók forgalomba helyezésével kapcsolatos valamennyi költséget, így a forgalomba helyezés és a felrendszámozás díját, a regisztrációs adót, a kötelező felszerelések és az induló készletek árát, valamint a beszerzéssel kapcsolatos valamennyi árfolyamkockázatot is - áll a kiírásban.

Az úgynevezett bevetési autók szállítóinak nyilatkozni kell arról is, hogy szükség esetén, külön megrendelésre biztosítani tudják-e a tetra rádiók beszerelését, a megkülönböztető jelzések felszerelését és a NAV specifikus jelzeteinek felhelyezését. A nyertes ajánlattevőnek vállalnia kell, hogy az autókat teletankolva, kenőanyagokkal, hűtőfolyadékkal, ablakmosóval, az évszaknak megfelelő gumikkal (pótkerékkel) és a napi üzemszerű működéshez szükséges anyagokkal feltöltve adja át a NAV-nak. A nyertesekkel 120 napra kötnek szerződést.

A pályázóknak referenciaként annyi és olyan kategóriájú, műszaki paraméterű jármű korábbi szállítását kell igazolniuk, ahányra és amilyen kategóriára pályáznak (részenként). Az ajánlatok közül az összességében legelőnyösebbet választják ki a NAV, a legnagyobb súlyszámmal az ajánlott árat értékelik, amely tartalmazza a nettó árat, az áfát és a regisztrációs adót, valamint figyelembe veszik a jármű energiahatékonysági és környezetvédelmi jellemzőit is. Az ajánlattételi határidő augusztus 21-én jár le. Az ajánlathoz csatolni kell minden megajánlott autó típusbizonyítványát, és az ajánlattevő nyilatkozatát arról, hogy az összes megajánlott termék forgalomba hozatalára vonatkozó minden jogosultsággal, felhatalmazással rendelkezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.07.11 15:08

Nagyszerű és obsi meg is mondta, hogy miért.

Örül a szívem!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gewinner62, 2012.07.11 13:34

@obsi:

ha csak 5 évre visszamenőlegesen megnéznék a forrását a 6 milla felett vett szgk-nak---a 25 milla felett vett ingatlanoknak----gyorsan lehetne sok-sok százmilliárdot keresni...a büdzsébe!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

obsi, 2012.07.11 13:24

Ha visszahozzák az árát fél éven belül ám legyen.
Tegnapelőtt egy betegszállítóval szállított beteg hőgutát kapott a 44 fokos kocsiban. A tűzoltóknál muzeális darabokat kell bevetni (szó szerint)tartalékként.
Igaz ők csak a pénzt elnyelő szektorban dolgoznak.
Prioritás az maradt a kétharmadnál is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2012.07.11 13:00

Borítékolom - a Porsche Hungaria nyeri.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html