Tombol a kánikula - szomjaznak a fák

A Budapesti Városvédő Egyesület arra kéri a lakókat, hogy alkalmanként öntözzék meg a környezetükben lévő fákat. A Főkert több mint ezer órát locsol kánikula idején - írja a Magyar Idők.
Domokos Erika, 2018. augusztus 11. szombat, 17:33
Fotó: Reuters

A növényeknek alig van idejük regenerálódni, néhány óra múlva ismét 30 fok fölé kúszik a hőmérséklet. - A vízhiányt nagyobb óraszámban és nagyobb adagokban történő locsolással próbáljuk megakadályozni; ebben az időszakban az öntözésre fordított órák száma az ezer órát is meghaladja - közölte a Magyar Időkkel a Főkert, amely több mint harminc játszóteret, 32 ezer fasori fát és százezer, parkban lévő fát gondoz Budapesten.

Ám a gondoskodás nem jut el mindenhová, ezért a Budapesti Városvédő Egyesület arra kéri a lakókat, hogy alkalmanként öntözzék meg a környezetükben lévő fákat, mert azok gyakran a természetes csapadékhoz sem tudnak maradéktalanul hozzájutni a burkolt útfelületek miatt, néhány vödör vízzel viszont megmenthetjük őket.

A fiatal fákat májustól szeptemberig átlagosan hat alkalommal, az idősebbeket legalább háromszor érdemes megöntözni, alkalmanként körülbelül 40-60 liter vízzel - derül ki a cikkből.

HOZZÁSZÓLÁSOK