Tovább csúszik a Jeremie III

Június végére tolódott a kockázati tőkeprogram kedvezményezetteinek kihirdetése.
Dzindzisz Sztefan, 2013. június 5. szerda, 14:31

Az eredeti időpont szerint június 4-én kellett volna eredményt hirdetni az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok Közös Növekedési Alap Alprogram pályázati felhívás kapcsán, ám a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján megjelenő friss információ szerint a döntéshozatal időpontját június 21-ig tolták ki. Mint írják, erre lehetőségük van, hiszen a jogszabályok szerint a közvetítői pályázatok elbírálásáról a pályázat beérkezésétől a pályázat elbírálásáról szóló értesítésig, legfeljebb 75 napos határidőn belül kell döntenie az NFÜ-nek.

Mint azt a Napi Gazdaság Online korábban már megírta, a mostani lehetőségből kimaradnak a közép-magyarországi régióban dolgozó cégek, ahogy a Jeremie I. és II. programok nyertesei sem indulhatnak a kiíráson. Ezen kívül a hajógyártásban, valamint a szén- és az acéliparban, illetve a pénzügyi ágazatban tevékenykedőket is kizárták a támogatásból.

A 12 milliárd forint keretösszeggel - ami a magánforrásokkal együtt elérheti a 17 milliárdot - meghirdetett Közös Növekedési Alap Alprogram elsődlegesen a növekedési életszakaszban lévő, innovatív vállalkozásokat kívánja támogatni. Az NFÜ honlapjára feltöltött dokumentumokból kiderül, hogy a mostani összeget négy alap között osztanák szét, mégpedig úgy, hogy alaponként 3 milliárd forintot ítélnének oda.

A mostani, a Jeremie programok harmadik köre, az elsőt még 2009 végén zárták le, a másodikat pedig tavaly hirdették meg - a két program során összesen 87 milliárd forintot költhettek az érintettek. Az első Jeremie program indulása óta eltel eltelt 2,5 évben, 2013 január végéig a 8 Jeremie tőkealap 73 céltársasággal összesen 25,2 milliárd forint értékben kötött befektetési szerződést.

HOZZÁSZÓLÁSOK