Tovább nőtt a magyar kiskerlánc

A Coop-csoport árbevétele 550 milliárd forint volt tavaly, 20 milliárd forinttal több az előző évinél - jelentette be a Co-op Hungary Zrt.
MTI-Eco, 2014. május 29. csütörtök, 18:04
Fotó: Napi.hu

Az árbevételt csökkentette, hogy az üzletek elvesztették a dohányárusítás jogát, és az általános fogyasztási hajlandóság sem növekedett számottevően a lakosság körében. Ezt azonban ellensúlyozta az egyes boltokhoz kapcsolódó trafikok hálózata, amelyek "visszaszerezték" az elvesztett vevőkör egy részét - mondta Tóth Géza, a cég vezérigazgatója a csütörtöki budapesti közgyűlésen. Szintén hozzájárult az árbevétel növekedéséhez a 2012-ben átvett 63 Match, illetve Profi üzlet, valamint az ugyanebben az évben csatlakozott két új régió, a Piliscsoport Kft. és a Polus-Coop Zrt., ezekkel az üzletlánc 111 új taggal bővült.

A közgyűlésen a tagok jóváhagyták az igazgatóság által kidolgozott középtávú stratégiát is, amely a költségcsökkentést, az informatikai, marketing és törzsvásárlói programok fejlesztését, a meglévő pozíciók erősítését, valamint a franchise-tagok között egyes tevékenységek integrációját célozza.

A jövőben szorosabb együttműködés jöhet létre a regionális szereplők között az informatika, a marketing területén, valamint tovább erősítené a Coop a törzsvásárlói programját is. Utóbbiról Tóth Géza vezérigazgató elmondta: a törzsvásárlók számát jelentősen tudta növelni a hálózat, ez a kör mára eléri a 814 ezret, a társaság azonban már rövid távon egymillióra növelné létszámukat - áll a közleményükben.

A Coop csoportnak csaknem 700 kis- és középvállalkozás a tagja. Mintegy 32 ezer dolgozójával az országban az egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztató.

A Coop csoport franchise láncként működik, a franchise jog tulajdonosa a Co-op Hungary Zrt. Az üzletláncnak már több mint 3000 franchise boltja van, emellett további 2000 üzletet lát el áruval, és naponta mintegy 1,5 millió vevő fordul meg egységeiben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbbajobbb, 2014.05.29 18:12

..jó hír...,erről beszélek ...,itt marad a profit ...is ...,meg sok magyar -vidéki beszállító ..,az meg több munkahely , az meg több jövedelem ,-fogyasztás és így tovább .és így tovább ...,mint Nyugaton a 2 . világháború után ,de a globalizáció előtt...,1952-53--1985-90-ig --kb ..patrióta -nemzeti -kereszténydemokrata -jóléti kapitalizmus ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html