Tovább tárgyalna a szakszervezetekkel a MÁV

A MÁV szerint a vállalat vezetése teljesítette a kollektív munkaügyi vitában részt vevő 7 szakszervezetnek azt a követélését, hogy minél magasabb legyen az alapbérfejlesztés mértéke, ezért emelte meg átlagosan 3 százalékra ajánlatát a korábbi 2,2 százalékról.
MTI-Eco, 2016. február 12. péntek, 15:15
Fotó: Stocksnap

A MÁV közleményében felidézte, arra kérték az érdekképviseleteket, hogy a szolidaritás jegyében alakítsanak ki egységes álláspontot a munkaköri csoportok közötti differenciálásról. A munkáltató ezzel a lépéssel biztosított lehetőséget arra, hogy a szakszervezetek magasabb százalékú emeléssel támogassák az alacsonyabb alapbérrel rendelkező dolgozókat.

A szakszervezetek már csütörtökön elutasították a munkáltató javaslatát, és pénteken sajtótájékoztatón jelentették be, hogy amennyiben február 20-ig nem tudnak megállapodni az idei évi bérfejlesztésről, március első hetében országos sztrájkot hirdetnek.

A MÁV közleményében azt írta: "a szakszervezetek délelőtti nyilatkozatát a vasúttársaság úgy értelmezi, hogy az érdekképviseletek vissza akarnak térni a tárgyalóasztalhoz, amire a vállalat vezetése is nyitott".

HOZZÁSZÓLÁSOK