Továbbtervezik a 67-es gyorsutat

Az R67 jelű gyorsúttá fejlesztendő 67-es számú főút két szakaszának tervezésére írt ki közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.
Németh Géza, 2017. november 4. szombat, 06:45
Fotó: Reuters

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint most a Kaposfüredet elkerülő 2 kilométeres és a Látrányt elkerülő 7 kilométeres szakaszi tervezésére és az engedélyezésben való közreműködésre keresnek vállalkozókat. A két részre külön-külön is lehet ajánlatot tenni. A becsült ellenértéket nem adja meg a NIF.

A kaposfüredi szakaszra az tehet ajánlatot, akinek az előző három lezárt üzleti évben közúti tervezésből a nettó árbevétele eléri a 67 millió forintot. A látrányi szakaszra ugyan ez a követelmény 180 millió forint. Az ajánlatok benyújtási határideje december 7.

A 67-es fűút fejlesztésének célja az M7-es autópálya és Kaposvár összekötése egy gyorsúttal.

A Kaposvár és az M7 autópálya közötti R67 jelű 2x2 forgalmi sávos gyorsút Kaposfüred és Látrány elkerülő utak közötti szakasz építése 96 milliárd forintba kerül, a kivitelezője a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Soltút Kft. alkotta S+S R67 Konzorcium. Az egyik szakaszra "zenélő aszfalt" kerül, az autósok a Republic A 67-es úton című dalát fogják hallani.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2017.11.04 09:10

Csak szólok, a 67-es már egy ideje elkerüli Kaposfüredet és Látrányt...
A kiírás ezen szakaszok fejlesztéséről szól, gondolom hogy ezek is 110-el legyenek használhatók, mint a Látrány utáni rész.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html