Trafiktörvény: a koncesszió megkötése nem elég - figyelmeztet a NAV

A koncessziós szerződés megkötése a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-vel még nem elégséges feltétele a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységnek, vámhatósági engedély is kell - figyelmeztet közleményben a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV).
NAPI, 2013. április 23. kedd, 15:23
Fotó: Napi.hu

A trafiktörvény értelmében 2013. július 1-je után a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenység kizárólag a vámhatósági engedély birtokában végezhető. A koncessziós szerződés megkötése a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-vel még nem elégséges feltétele a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységne, tehát a vámhatósági engedély megszerzéséig a koncesszió elnyerése esetén sem lehet a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet megkezdeni, vagyis dohányterméket beszerezni, illetve forgalmazni - hívja fel a figyelemt a NAV közelményében.

A NAV a 2013. július 1-jei határidő közeledtével a trafiktörvény szerinti kötelezettségek teljesítésének megkönnyítésére, a vámhatósági engedélyezési eljárással kapcsolatos információkat - folyamatosan - tesz fel a honlapjára - olvasható az adóhivatal honlapján. Ezen kívül, amennyiben a honlapon nem található meg a keresett információ, a trafik@nav.gov.hu e-mail címen lehet feltenni a kérdéseket. A kérdésekre adott válaszok a "Gyakran ismételt kérdések" menüpont alatt lesznek elérhetőek, illetve - amennyiben azt a kérdező kéri - e-mailben is válaszolnak - áll a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK