Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB), melynek célja, hogy "koordináltan segítsék elő a magyar kis- és középvállalkozói szektor külgazdasági tevékenységét, a magyar vállalatok exportjának növelését, valamint hozzájáruljanak a külpiaci teljesítmények és a versenyképesség fokozásához".

Az együttműködő partnerek a megállapodás aláírása kapcsán kiadott közlemény szerint kiemelkedően fontos feladatnak tekintik a latin-amerikai, az afrikai, a kelet-ázsiai, valamint a FÁK, a nyugat-balkáni és a kárpát-medencei országokban megnyíló új üzleti lehetőségek kiaknázását, a vállalkozói munka hatékony támogatását, és a Kárpát Régió Üzleti Hálózattal való együttműködést.

A szakmai összefogás további célja, hogy a HITA irodáin keresztül az ügyfeleket érdemben tájékoztassák az exportfinanszírozási és az exporthitel biztosítási piac változásairól és opcióiról, valamint az Eximbank és a MEHIB által nyújtott szerződéskötési lehetőségekről. Ennek érdekében a jövőben közös promóciós tevékenységet folytatnak konferenciák, szakkiállítások és vásárok támogatása terén. Fórumokat szerveznek a vállalkozók tájékoztatására, továbbá törekszenek az üzleti kapcsolatépítő események közös rendezésére, valamint nemzetközi és regionális eseményeken való együttes megjelenésre - áll a közösen jegyzett közleményben.