Az OTP Bank második, startupoknak szóló pályázatát 2018. október 17-én indította el OTP Startup program néven. A pályázatok 2018. november 30-ig adhatók be.

Olyan startupok jelentkezését várják, amelyek már működő termékkel rendelkeznek, illetve növekedési szakaszban vannak. A kiválasztott cégek a három hónapos program során kísérleti projektek keretében tesztelhetik termékeik, szolgáltatásaik illeszkedését a banki környezethez, sőt akár piaci állóképességüket is. A megvalósításban a bank szakterületeiről érkező mentorok, külső szakértők, valamint a válogatott szakmai workshopok is támogatják majd őket.

A OTP Startup Program 5+1 kategóriában várja a pályázókat:

  • kifinomult adatelemzési megoldások,
  • ügyfélélmény és ügyfélkiszolgálás,
  • belső hatékonyság,
  • nyílt bankolás (Open Banking) és biztonság
  • termékinnovációk
  • a kategóriákba nem sorolható, bankszektorhoz kötődő, teljesen újszerű és diszruptív megoldások.

A startupok kiválasztása három lépcsőben történik majd. Az akcelerációs időszak 2019 márciusában kezdődik és május végén zárul.

A tavaszi startup programunkat élénk nemzetközi érdeklődés övezte, több mint 200 cég jelentkezett, közülük nyolcat választottunk ki, amelyekkel az elmúlt hónapokban együtt dolgoztunk. Néhányukkal már a hosszabb távú együttműködés is formálódik. Az első akcelerációs programunk sikerén felbuzdulva azért szerveztük meg a 2.0 verziót, hogy koordinált keretek között lehetőséget teremtsünk a startupoknak a bemutatkozásra, hogy együtt tudjuk fejleszteni a jövő banki megoldásait - mondta Fischer András, az OTP Bank retail innovációs főosztályának vezetője.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.