Új szolgáltatást indít a Spar

A Spar-csoport elektromosautó-töltő állomást telepített a soproni Interspar parkolójába. A vállalat a következő években több hipermarketénél helyez majd üzembe hasonló eszközöket, amelyekkel vásárlás közben bármilyen típusú villanyautót fel lehet tölteni.
Napi.hu, 2017. január 10. kedd, 15:24
Fotó: Napi.hu

Az evopro gyorstöltő autótípustól függően akár 1 óra alatt feltölti a járművet - olvasható a cég közleményében. A berendezéssel egyszerre két autó tölthető. A berendezésekhez a tesztidőszak után okostelefon-applikáción keresztül lehet majd jozzáférni. A fedele úgy van kialakítva, hogy érintésvédelmi szempontból biztonságos legyen. A Spar a soproni beruházásra mintegy 7 millió forintot fordított.

Statisztikák szerint a skandináv országokban az utakon közlekedő autók 30 százaléka már hibrid, vagy teljesen elektromos hajtású. Ehhez képest Magyarországon viszonylag kevés villanyautót látni az utakon, de szakemberek szerint az elkövetkező években a különböző vásárlási kedvezményeknek és támogatásoknak köszönhetően jelentősen bővülni fog a jelenlegi hazai állomány.

HOZZÁSZÓLÁSOK