Új szolgáltatást indít az államosított Budapest Bank

Új szolgáltatásokat vezet be vállalati ügyfelei számára a hitelezés élénkítése érdekében a Budapest Bank - mondta Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára.
MTI-Eco, 2015. június 30. kedd, 10:41
Fotó: Napi.hu

Németh Lászlóné az állami hírtévében közölte: többek között a Budapest Bank kínálatában is szerepel majd a visszatérítendő uniós források kihelyezése, amely eddig a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. egyik kiemelt feladata volt. A lakossági ügyfelek ugyanakkor semmilyen változást nem fognak észrevenni, a bank változatlan termékpalettával rendelkezik, valamint az operatív vezetőség is a helyén marad.

Az államtitkár elmondta, hogy a bank állami megvásárlásával teljesült az a kormányzati elképzelés, hogy magyar tulajdonba kerüljön a bankrendszer több mint 50 százaléka.

Kiemelte, hogy a Budapest Bank nem volt bajban, az idei első negyedévet több mint 5 milliárd forintos, a félévet pedig az előrejelzések szerint 10 milliárd forintos nyereséggel zárta.

A vásárlásra részben azért került sor, mert a bank egykori tulajdonosa, a GE Capital úgy döntött, hogy a pénzügyi vállalkozásait világszerte értékesíti, ami találkozott az állam bankrendszerrel kapcsolatos szándékával - mondta az államtitkár.

Hétfőn adott ki közleményt a Miniszterelnökség, hogy az MFB csoporthoz tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. kifizette a Budapest Bank Zrt. 100 százalékos üzletrészének ellenértékét, 700 millió dollárt a General Electric Capital Group számára; ezzel állami kézbe került a Budapest Bank teljes eszközállománya és érdekeltségei, például a Budapest Alapkezelő Zrt., a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Budapest Lízing Zrt. és a Budapest Flotta Zrt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Helianthus, 2015.06.30 13:11

@hunorti:

,,jó hír ..Magyarország lassan magyar ország lesz ..! ..szdsz nélkül ..."

Úgy tűnik.

De azért vasárnap ez a bizonyos illiber-unorti gazdasági felfogás is vizsgázni fog.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunorti, 2015.06.30 11:33

jó hír ..Magyarország lassan magyar ország lesz ..! ..szdsz nélkül ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html