Új szolgáltatóköpont létesült Budapesten

Acélipari szolgáltatóközpontot létesített a ThyssenKrupp Ferroglobus Zrt. a fővárosban.
MTI-Eco, 2013. október 11. péntek, 19:32
Fotó: Napi.hu

Összesen 2 millió eurós beruházással hozta létre új, 4000 négyzetméter alapterületű szolgáltatóközpontját a német ThyssenKrupp konszern magyarországi tagvállalata, a ThyssenKrupp Ferroglobus Zrt.; a létesítményben plazma- és lángvágó, szalaghasító, lemeztáblásító és csődaraboló gépekkel végzik az alapanyagok megmunkálását. Következő lépésként egy közel 4500 négyzetméter alapterületű csődaraboló központot létesítenek, az új üzem a tervek szerint 2014 tavaszán kezdi meg működését.

A vállalatnak a 32 hektáros budapesti központi telephely mellett - ahol összesen 57 ezer négyzetméteres fedett raktárbázissal rendelkezik - vidéken Zalaegerszegen, Győrben, Miskolcon, Debrecenben, Szegeden és Pécsen vannak telephelyei.

A ThyssenKrupp Ferroglobus Zrt. a világ egyik legjelentősebb acélipari konszernjének, a nemzetközi ThyssenKrupp konszernnek a tagja. A konszern mintegy 80 országban van jelen, és világszerte 180 ezer munkavállalót foglalkoztat. A Ferroglobust 1998-ban, a privatizáció során vásárolta meg.

A cégadatok szerint a magyarországi vállalat árbevétele 58 milliárd forintra nőtt az előző évi 55,6 milliárd forintról a tavaly szeptember végén zárult üzleti évben. Az üzemi eredménye 2,35 milliárd forintra emelkedett az előző évi 2,21 milliárdról. A cég hét telephelyén csaknem 300 dolgozót foglalkoztat.

HOZZÁSZÓLÁSOK