Új vezér az állami mobilcégnél

Kovács Zsolt látja el az MPVI Zrt. vezérigazgatói teendőit 2013. január 24-étől - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán a honlapján.
MTI, 2013. január 23. szerda, 18:00
Fotó: Napi.hu

Kovács Zsolt 43 éves közgazdász, tanulmányait a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaság-tudományi Karának pénzügy szakán végezte. Az elmúlt két évtizedben vezetői pozíciókat töltött be a magyar pénzügyi szektor piacvezető cégeinél. Elnök-vezérigazgatóként öt éven keresztül irányította az ING Befektetési Alapkezelőt, az elmúlt két évben pedig ugyanezt a pozíciót töltötte be az ING Biztosító Zrt.-nél.

Kinevezésére azt követően került sor, hogy a negyedik mobilszolgáltató, az MPVI Mobil Zrt. tulajdonosi közgyűlése január 18-án elfogadta Kalmár István, az igazgatóság elnöke és Schmidt Pál vezérigazgató lemondását az igazgatósági tagságról, és ezzel egyidejűleg Schmidt Pál vezérigazgatói jogviszonya is megszűnt.

A közvetetten állami tulajdonban lévő MPVI Mobil Zrt.-ben az állami tulajdonban lévő Magyar Posta Zrt.-nek (10 százalék), az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nek (45 százalék) és az MFB Invest Zrt.-nek (45 százalék) van tulajdonrésze.
Az MPVI-t érintő bírósági döntés volt tavaly, hogy a Fővárosi Törvényszék szeptemberben jogerősen hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a frekvenciaárverésen hozott korábbi határozatait. A benyújtott felülvizsgálati kérelem miatt a Kúria hoz végső döntést, várhatóan február végén.

A törvényszék szerint a negyedik mobilszolgáltató jogszerűtlenül nyerte el a jogot a hálózat kiépítésére, valamint a három korábbi piaci szereplő is jogszerűtlenül szerzett akkor újabb frekvenciablokkokat. Annak eldöntése, hogy az NMHH az eredeti állapotot állítja helyre vagy új tendert hirdet, meghaladta a bíróság hatáskörét, így erről nem szól az ítélet. A frekvenciaárverés végeredményét a már piacon lévő mobilszolgáltatók támadták meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ubisanyi, 2013.01.23 23:36

Nagy keletje van manapság az államosításnak. Pedig látszik milyen gondos,jó gazda az állam. Mobil szolgáltatást akar az állam,de még elindítani is képtelen,milliárdok folynak el,igazgatók jönnek-mennek, az apparátus már gőzerővel működőik, 700-800 ezres fizuk röpködnek,de a világon semmi sincs. És ez még csak az indulás. Mi történik,ha semmilyen költséget sem sajnálva,valahogy elindul a nagy magyar mobil? Milyen kontraszelektált klientúra huszárokat ejtőernyőztetnek majd oda,busás adóforintokból? Rémdráma ez az egész...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2013.01.23 21:17

Lám-lám, mégis létezik a 3 dimenzióban a fekete lyuk. Nem is egy van nekünk. 4-es metró, 4. mobil. Csak ömlesztik bele az állampolgárokból kinyúzott lét, és valakik kapnak belőle nagy fizut, nagy prémcsit.
Ez ám az élet Babolcsai néni!
És valahogy nem javul a korrupciós megítélésünk sem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tacitus, 2013.01.23 18:31

Korai volt az öröm.
Tudhatunk, azOrbán buta ötleteit nem adja fel, kerül amibe kerül (nektek). Úgy látszik ki kell fizetnetek még 20-30 millárd idén. Majd esetleg még 250-400.

Hajra zemberek fizetni !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html