Újabb könnyítés jön a diákhiteleknél

A nyelvtanulási diákhitelt felvevő édesanyák számára is kiterjeszti a gyermektámogatási kedvezményt a Diákhitel Központ Zrt. - adta hírül a cég.
Domokos László, 2019. december 31. kedd, 10:50
Fotó: Getty Images

Eszerint a 2020. január 1-jét követő második gyermek megszületése vagy örökbefogadása esetén az édesanya fennálló nyelvtanulási diákhitel tartozásának felét, a harmadik vagy további gyermek születése esetén a teljes tartozást elengedik.

Amennyiben az édesanyának több diákhitel szerződése is fennáll (DH1, DH2 vagy nyelvtanulási diákhitel), akkor a választása szerinti tartozást engedik el.

A gyermekek születése esetén a fennálló diákhitel tartozás elengedése a DK által e célra rendszeresített nyomtatvány kitöltésével igényelhető.

A cég 2018. január 1-je több mint 3 milliárd forint értékben engedte el több ezer édesanya tartozását a második és harmadik gyermek megszületését követően.

A Diákhitel1 és a nyelvtanulási diákhitel kamata a következő félévben is rekordalacsony, azaz 1,99 százalék, míg a költségtérítéses hallgatók által igényelhető Diákhitel2 továbbra is kamatmentes.

Amennyiben a Nyelvtanulási Diákhitelt felvevő hallgató vagy volt diák a támogatott nyelvek egyikéből legalább B2 szintű (középfokú), komplex, államilag elismert nyelvvizsgát szerez, és ezt a nyelvvizsga bizonyítvány másolatának benyújtásával igazolja, úgy a bejelentés napjától hitele kamatmentessé válik a kormány kamattámogatásának köszönhetően.

HOZZÁSZÓLÁSOK