Újabb cég kapott MNB-s biztost

Az MNB augusztus 12-től felügyeleti biztost rendelt ki a hitel- és pénzkölcsönnyújtásra tevékenységi engedéllyel rendelkező Pannoninvest Libra Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez - adta hírül a jegybank.
Napi.hu, 2015. augusztus 14. péntek, 07:54
Fotó: Napi.hu

A lépés oka, hogy a társaság nem tett eleget a nyilatkozata szerint nagyságrendileg kétszáz fogyasztót érintő elszámolási kötelezettségének, és pénzügyi helyzetéről nem szolgáltatott megbízható adatot az MNB-nek. A helyszíni vizsgálat során a jegybank emellett további, a pénzügyi szolgáltatás nyújtásához szükséges jogszabályi feltételek megsértését állapította meg.

A felügyeleti biztosként kirendelt Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. augusztus 12-én átvette a pénzügyi vállalkozás irányítását annak vezető testületétől. A biztos a jegybank határozatának visszavonásáig, de legfeljebb egy évig tevékenykedhet a társaságnál.

A Pannoninvest Libra Pénzügyi Szolgáltató Zrt. ügyfelekkel szembeni követelésállománya a 2014. végére vonatkozó adatszolgáltatás alapján 136 millió forint. A társaság (pénzügyi vállalkozásként) betétet nem gyűjthet, és sem mérete, sem tevékenysége alapján nem jelent kockázatot a magyar pénzügyi rendszerre - fogalmazott az MNB.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matolcsy, 2015.08.14 09:09

Ezek sem lophatnak már...szép, új világ!
A leprásoknak befellegzett az MNB-nek köszönhetően.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html