Újabb csalás Magyarországon - így élnek vissza a hatóság nevével

Egy értesítés érkezett egy szervezethez, mely szerint hamarosan fokozott ellenőrzést tartanak a fővárosban.
Napi.hu, 2014. április 13. vasárnap, 15:55
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságát (MMI) egy állampolgár értesítette, hogy ez hozzá eljuttatott értesítés szerint (melyet ide kattintva érhet el) a Nemzeti Munkavédelmi Felügyelőség a főváros területén működő valamennyi jogi személy és szervezet részére fokozott ellenőrzést rendelt el. Ez a dokumentum szerint kiterjed mind a munkabiztonsági, egészségügyi-higiéniai, illetve tűzvédelmi előírások betartására is.

Az MMI ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a dokumentum nem az MMI-től származik, hiszen a szervezet soha nem folytat le az "Értesítésben" leírtak szerinti helyszíni ellenőrzéseket. A munkaügyi és/vagy munkavédelmi előírások betartásának ellenőrzését a fővárosi/megyei kormányhivatalok munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervei végzik, az ellenőrzés megkezdésekor felügyelői igazolvánnyal igazolják magukat a kormánytisztviselők.

Fontos tudnivaló az is, hogy az ellenőrzésről előzetes bejelentést nem küldenek a munkáltatóknak, kivéve a munkavédelmi felügyelőségek által lefolytatott komplex ellenőrzéseket. Ez utóbbi esetben hivatalos fejléccel, lábléccel, iktatószámmal, bélyegzővel, megfelelő jogszabályi hivatkozással ellátott, kiadmányozott leiratban tájékoztatják a munkáltatót.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

karamiki, 2014.04.14 08:12

Nem lepődnék meg, ha ezek az ellenőrzések mégis elkezdődnének. Ez nagy "segítség" a vállalkozásoknak, ugyanakkor az állam bevételeit is növelné.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html