Újabb erdőirtás készül Budapesten?

Szeptember 20. fontos dátum a budapestieknek, de főleg a József Attila-lakótelepen és Wekerle-telepen élőknek. Ekkor ül össze a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. által felkért tervzsűri, hogy eldöntse, milyen nyomvonalon haladjon a Galvani utcát az Üllői úttal összekötő autóút - számolt be az Index.
Domokos László, 2017. szeptember 14. csütörtök, 12:24
Fotó: Napi.hu

Az összekötő út azért kell, hogy az Orbán-kormány által megálmodott új Duna-hídtól könnyen el lehessen jutni az Üllői útra, ezzel csökkentve a belváros forgalmát.

A Galvani hidat a 2024-es olimpiára építették volna, és annak ellenére is megcsinálják, hogy 2024-ben biztosan nem lesz olimpia Budapesten - írta a portál.

Az Index birtokába jutott tervismertető szerint a projektnek több szakasza van. Az Üllői út és az Illatos út közti szakasz azért fontos, mert itt található a ferencvárosi Kiserdő, amelyen valamilyen formában keresztül fognak vezetni egy négysávos autóutat.

A kiemelt állami beruházásnak számító projekt már egész előrehaladott állapotban van. A tervismertető szerint nyáron egyeztettek Budapest alpolgármesterével és főépítészével, az érintett öt kerülettel, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalának érintett osztályaival.

A tervzsűri szeptember 20-án eldönti, mely nyomvonalat válassza, erre fog ezután környezetvédelmi hatástanulmány készülni, majd erre fognak környezetvédelmi engedélyt kérni. A Kiserdő beépítése ellen több fronton tiltakozás kezdődött.

További részletek az Indexen.

HOZZÁSZÓLÁSOK