Tizenöt kelet- és közép-európai országot hivatott kiszolgálni az új logisztikai bázis, amelyet a főváros közelében fekvő Pátyon, az M1 Business Parkban alakít ki a Konica Minolta. Az egész régiót kiszolgáló disztribúciós bázis nemcsak az új termékek, hanem az üzemeltetésükhöz szükséges kellék- és szervizanyagok raktározásával és elosztásával is foglalkozik. Az új központ a jövő év augusztusára éri el teljes kapacitását, amely napi öt kamion áru befogadását és kezelését, illetve naponta mintegy nyolcszázötven küldemény útnak indítását jelenti.

Az új logisztikai központ Magyarország mellett Ausztria, Szlovákia, Csehország, Románia, Ukrajna, Bulgária, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Albánia és Macedónia piacának ellátásáért is felel.

A beruházásnak köszönhetően mintegy harminc új munkahely is létrejön és közvetve további kétszáz-kétszázhúsz ember jut munkalehetőséghez hazánkban. Az 5000 négyzetméter alapterületű logisztikai bázis ugyanakkor a későbbiekben más, a nyomtatóipari nagyvállalat ellátási láncába illeszkedő szerepeket is kap. A raktározás és árukezelés mellett a regionális központ az új irodai gépek plug&play előkészítésével és honosításával, a használt berendezések minőségellenőrzésével és újraértékesítésével, valamint hulladékkezeléssel és újrahasznosítással is foglalkozik a tervek szerint. Az értéknövelő szolgáltatásokat a japán nagyvállalat további beruházások keretében valósítja meg.