Újabb sportesemény rendezéséért fizetne Magyarország

A kormány előzetes egyeztetést javasol a MotoGP, azaz a gyorsaságimotoros-világbajnokság magyarországi nagydíjának jövőbeni megrendezéséről a Hungaroring Sport Zrt. és a jogtulajdonos képviselői között - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg.
Domokos Erika, 2017. november 10. péntek, 14:16
Fotó: Napi.hu

Az egyeztetések alapján a nemzeti fejlesztési miniszternek előterjesztést kell benyújtania a kormánynak november 30-ig a futam megrendezéséhez kapcsolódó várható fizetési kötelezettségekről és bevételekről - írja a határozatra hivatkozva az MTI.

A gyorsaságimotoros-vb, ismertebb nevén MotoGP a motorkerékpársport legmagasabb osztálya. 1949 óta minden évben megrendezik. A versenysorozatban jelenleg három kategória található, Moto3, Moto2, és a MotoGP - olvasható a Wikipedián.

A Forma-1-es autóversenynek is otthont adó Hungaroringet az állam három részletben, 35 milliárd forintért fejlesztené. Az első ütem 5 milliárdjából a lelátót újítják fel. A következő ütem 20 milliárdjából a boxutcát újítják fel és elkezdik a paddockét, amelynek a befejezése és a parkoló bővítése a harmadik ütem 10 milliárd forintjából történik.

HOZZÁSZÓLÁSOK