Undort keltő ásványvizet vont ki a hatóság - ezt vigye vissza!

Egy vásárló által jelzett minőségi kifogás, továbbá élelmiszer eredetű megbetegedés gyanúja miatt végzett helyszíni vizsgálatot és hatósági mintavételt a Nébih július 5-én a San Benedetto ásványvíz hazai forgalmazójánál. A panasz szerint az ásványvíz kénhidrogénre emlékeztető, kellemetlen mellékszaga miatt fogyasztásra alkalmatlan. Az észrevételt a Nébih laboratóriumi vizsgálatai is alátámasztották.
K. Kiss Gergely, 2018. július 9. hétfő, 15:59
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elrendelte a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvíz forgalomból történő kivonását.  Az intézkedés kizárólag ezt az ásványvizet érinti.

A hatóság döntését elsősorban a termék kénhidrogénre emlékeztető mellékszaga indokolja, amely miatt az ital fogyasztásra alkalmatlannak minősül. A Nébih kötelezte az ásványvíz magyarországi forgalmazóját, a VízSztár Kft.-t, hogy 2018. július 25-ig valamennyi üzleti partnerétől hívja vissza a fenti paraméterekkel rendelkező italokat. (Márciusban is is hasonló eset történt, egy fogyasztó tett bejelentést.)

A hivatal szakemberei azt is megállapították, hogy a fenti azonosítókkal rendelkező termék kizárólag olasz nyelvű jelölőcímkével rendelkezik. A magyar nyelvű jelöléssel el nem látott élelmiszerek nem felelnek meg a hatályos jogszabályi előírásoknak, és a vásárlók egyértelmű, közérthető tájékoztatásának hiányában nem hozhatók biztonsággal forgalomba Magyarországon.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben vásároltak ebből a termékből, semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el!

A kép forrása: Nébih.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2018.07.09 18:31

UNióban vagyunk. Ha nincs valami magyarul ráirva a palcakra, akkor az lehet, hogy nem is aminek látszik. Lehet, hogya víz nem is víz, hanem húgylé vagy tisztított valami más. A jelöletlen termékek nem lehetnek termékek. Kész ennyi! A hatóság bevizsgálta a Terméket és megállapította, hogy nem termék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ki fogja szabni a büntetést a Termék után, ami nem termék. A k. anyádat Orbán.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html