Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kiskunfélegyházi sajtolóüzemben jelenleg évi 12 ezer tonna lemez felhasználásával mintegy 60 ezer féle termék készül. A beruházások a vállalkozás főtevékenységének, a tartályfenekek gyártásának fejlesztését célozták.

Vásároltak egy hidraulikus húzóprést és egy gázüzemű léptetőgerendás hevítőkemencét, amely lehetővé teszi a termékspektrum szélesítését. A korábbi 26-1600 milliméter átmérő mellett immár 2800 milliméter átmérőben is képesek tartályfeneket gyártani.

A technológiai fejlesztés részeként beszereztek egyebek között egy karusszel megmunkáló központot, kompresszort hűtveszárítóval, futódarukat, két plazmavágó rendszert, valamint egy szállítórendszert is a tartályfenekek hűtéséhez. A beszerzésekhez száz százalékos támogatást nyert el a cég.

Molnár László ügyvezető elmondta: a beruházásoknak köszönhetően a meglévő munkahelyeket tízzel bővíthették, jelenleg már 167 embert alkalmaznak.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint a Torus Acéltermékgyártó Kft. nettó árbevétele 2016-ban 3,65 milliárd forint volt, amelynek közel 90 százaléka exportértékesítésből származott. A cég adózott eredménye 250 millió forintot tett ki.