Cafeteria 2019: a dolgozók egészsége múlhat rajta

Az egészségbiztosítás lehet az egyik leghatékonyabb eszköz a munkavállalók megtartására, új munkaerő-toborzására és a dolgozók egészségének megőrzésére, ezáltal a betegségek következtében történő munkaerőkiesés csökkentésére is - véli az Uniqa Vállalati Üzletágának vezetője, Polányi Zoltán.
Szabó Dániel, 2019. március 19. kedd, 12:39
Fotó: Pixabay

A munkaerőhiány évek óta a magyar gazdaság egyik legégetőbb problémája. Gyakorlatilag nincs olyan szektor, amelyben ne okozna gondot az új munkaerő torborzása, vagy a régi megtartása. Viszont a helyzet nemcsak azért kritikus, mert megnőtt a fluktuáció a magyar vállalatoknál, hanem nagyon leromlott a munkaképes korú magyar emberek egészségi állapota.

A Magyar Nemzeti Bank Növekedési jelentéséből kiderül, hogy az aktív korban bekövetkező halálozás számottevően csökkenti a munkaerőállomány szintjét. A 2015-ös adatokat nézve kiderül, hogy 100 ezer főre vetítve a korai halálozás következtében a Magyarországon élők megközelítőleg 6000 évet vesztettek el - írja közleményében az Uniqa, amely erre a problémára reagálva új cafeteria-csomagot dolgozott ki a vállalkozásoknak. Az új széleskörű egészségbiztosítási szolgáltatása megfelelő eszköz lehet a munkavállalók megtartására és egészségben tartására, legyen szó a kis- és középvállalkozásokról vagy akár a multinacionális cégekről. Az új termék különböző speciális szolgáltatások beépítésével, például pszichológiai konzultációval valóban az egészségmegőrzést támogatja.

"Országonként eltérő a biztosítási piac, ez fokozottan igaz az egészségügyi biztosításokra. Úgy gondolom, most egy igazán a magyar piac igényeire reflektáló termékkel sikerült előállnunk. A Med 4 Group olyan szolgáltatásokat tesz elérhetővé, amelyekre tapasztalataink szerint hatalmas az igény itthon. Ugyanakkor azt is szeretnénk tudatosítani ezzel a termékkel, hogy mennyire fontos orvoshoz fordulni már az első tünetek megjelenésekor, hiszen egy időben észlelt betegség sokkal jobban kezelhető. Talán közhelynek tűnhet, de a megelőzés a legfontosabb munkáltatói és munkavállalói szempontból is " - idézi a cég Szabó Katalint a Vállalati Személybiztosítások területvezetőjét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MLB2018, 2019.03.20 13:07

@atombandi: Ne erőlködj. Láttam milyen ember vagy. Olyan hazudós vagy mint gyurcsányi gazdád. Aki hazudik az... asszem nem kell folytatnom.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2019.03.20 12:02

@MLB2018:
Gyerek vagy te meg. Folyamatosan vannak megkereseseim Magyarorszagrol is olyan fizetessel, amibol ha levesszuk a megelhetesi koltsegeket, akkor mar szinte ugyanannyi lenne, mint itt, de hulye lennek visszakoltozni a sok balfas.z fideszbirka koze az akolba, ahol se oktatas, se egeszsegugy nincs, fuggetlen birosag, fuggetlen media, magantulajdon szentsege meg hirbol sem ismert. Nem fogom ezt a sorsot szanni a gyerekeimnek. Sot, akar meg olyan lehetosegem is lenne, hogy mivel a munkam nem lokacio specifikus, ezert akar Magyarorszagrol is dolgozhatnek, es akkor jobban jarnek anyagilag a megelhetesi koltsegek miatt, de pont a fent emlitett okok miatt kizart a hazakoltozesem.

De koszi, hogy aggodsz ertem, meg ehenkorasznak nevezel. Tipikusan nem az ehenkoraszok vandorolnak ki, hanem a szakmajukban jonak szamito, diplomas, nyelvet beszelo emberek, akikre te amugy rohadtul irigykedsz, es ennek hangot is adsz minden egyes alkalommal. De ez legyen a sajat szegenysegi bizonyitvanyod, valamivel egy trollnak is jol kell laknia. Persze te el sem tudod kepzelni, hogy valaki tobbet tanulhatott nalad, es a tudasa nem er veget egy telefon nyomogatasanal. Igazabol szannam az ilyen szerencsetleneket, mint te vagy, de a helyzet az, hogy ratok fer egy kiados csalodas, szenvedjetek csak, addig ugyse tanultok belole. Na menj, szerezz valami igazolast, amivel felmentheted magad a kozmunka alol, te ingyenelo.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2018, 2019.03.20 09:47

@atombandi: "Nyelveket nem beszelo, muveletlen, iskolazatlan, rokkant, segelyes, ingyenelok teszik ki a magyar szavazok tobbseget. "
Ebbe a körbe te is beletartoztál, aztán az éhhalál elől kitakarodtál mosogatni.

"Szlovakia emelkedik"
Igen, tudjuk, mióta ejrójuk van azóta hasítanak. Ja nem. :DDD
Látom nehezen emészted meg a hazudozásod buktáját. :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2019.03.20 09:19

LAssan eljutunk oda, hogy a humantoke megis ertek lesz. Oktatas es egeszsegugy. Orbanek ezen a ket teruleten elkovetett verengzese igen alulmulja a szoc kormanyok szinten botranyos teljesitmenyet. Most latszik igazan, hogy a fulkeforradalmi hevulet visszautott egy csomo teruleten. Nyelveket nem beszelo, muveletlen, iskolazatlan, rokkant, segelyes, ingyenelok teszik ki a magyar szavazok tobbseget. Ezek nem fognak dolgozni. Ha valahogy munkara birjak oket, abban sem lesz koszonet. Magyarorszag emelkedik. Ja nem, Szlovakia emelkedik. Ott ertek volt az ember, Magyarorszagon az orbaniai tobbseg csak az oligarchakat tekinti embernek, a tobbi csak adofizeto. Le is nyuzzak az osszes bort roluk, viva 27%-os afa! O1G.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html