Hosszú Katinka-ügy: hamarosan minden kiderül

Át kell adnia a budapesti vizes világbajnokságot szervező Bp2017. Kft.-nek a Hosszú Katinka és Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporation Kft.-vel kötött szerződéseket a 24.hu-nak - döntött nem jogerős ítéletében az elsőfokon eljáró bíróság, amely 500 ezer forintos pénzbírságot is kiszabott az állami cégre. Méghozzá azért, mert a vállalat tagadta, hogy vannak birtokában ilyen megállapodások.
Domokos László, 2018. július 23. hétfő, 09:29
Fotó: AFP

A portál tizenhat hónapja próbálja megtudni, hogy Hosszú Katinka úszóklubja, az Iron Aquatics milyen feltételekkel használja a közpénzből épült és működtetett Duna Arénát, ám az érintettek majd másfél éve következetesen titkolják a megállapodás részleteit.

Az elsőfokú bíróság úgy döntött, hogy a 2017-es budapesti vizes világbajnokság lebonyolításáért felelős Bp2017 Kft.-nek ki kell adnia a Hosszú Katinka és Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporation Kft.-vel kötött szerződéseket, mert azok tartalma közérdekű adat - számolt be a 24.hu.

Emellett a bíróság 500 ezer forint pénzbírságot is kiszabott az állami cégre, miután az tagadta, hogy birtokában lennének olyan szerződések, amelyeket Hosszúék cégével kötött. A perben azonban a portál bizonyította, hogy korábban éppen a Bp2017 Kft. közölte, hogy egy szerződést biztosan kötött a céggel.

A Bp2017 Kft. fellebbezett mind az ítélet, mind a pénzbírság ellen. Így az ügy másodfokon folytatódik.

Fotó forrása: Kazuhiro Nogi/AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK