Utazásszervezőt bírságolt a GVH

Megtévesztette a fogyasztókat az Unitravel Utazásszervező Kft. a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint, a jogsértésért 1,6 millió forint bírságot szabott ki a hivatal.
Napi.hu, 2016. október 28. péntek, 14:16
Fotó: Napi.hu

A hivatal szerint a cég megtévesztő és hiányos tájékoztatást nyújtott az Amerikai Egyesült Államok nyugati part és a legszebb nemzeti parkok elnevezésű körutazásáról 2014-es és 2015-ös katalógusában, valamint a honlapján közzétett tájékoztatásaival.

A cég például kényelmes terepjáró dzsippel tehető utazást ígért, azonban e járműveket egyes, önkéntesen jelentkező, illetve esetlegesen kiválasztott utasoknak kellett vezetniük. Emellett hamisan ígérte, hogy az ár tartalmazza a nemzeti parki belépőket, mivel a programban szereplő és meglátogatott állami és indián közösségek által fenntartott parkok belépőjegyeit nem számította az árba.

A GVH súlyosító körülményként értékelte a büntetés kiszabásánál többek között azt, hogy a vállalkozás az ágazati szabályokkal ellentétes gyakorlatot folytatott. Enyhítő körülményként ítélte meg ugyanakkor, hogy az Unitravel Utazásszervező Kft. például módosította kereskedelmi gyakorlatát a versenyfelügyeleti eljárás indulását követően, továbbá honlapján utalt arra, hogy a helyi indián közösség felügyelete alatt álló parkok belépőiért külön kell fizetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK