Varga: kiemelt cél a kkv-k versenyképességének növelése

A kormány kiemelt feladatának tekinti, hogy tovább növelje a kkv-szektor bruttó hazai termékhez való hozzájárulásának mértékét, ezért cél, hogy a jelenlegi 55,2 százalékos arányhoz képest 2020-ra a szektor 15-20 százalékkal nagyobb mértékben járuljon hozzá a GDP-hez - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerések átadaásakor a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM).
MTI-Eco, 2013. november 7. csütörtök, 13:00
Fotó: Napi.hu

Varga Mihály a kis- és középvállalkozások (kkv) finanszírozása terén az elmúlt időszak eredményei között említette, hogy 2012 őszén jelentősen, 320 milliárd forintról 1200 milliárdra emelte a kormány az Eximbank garantált forrásoldali keretét, amellyel lehetővé vált, hogy a bank kiterjessze tevékenységét a hazai beszállítókra, illetve az exportcélú befektetéseket is finanszírozza.

Az MNB kis- és középvállalkozások hitelezésének javítása érdekében indított Növekedési Hitel Programot - amelynek köszönhetően a vállalkozások legfeljebb 2,5 százalékos kedvezményes kamatozású hitelhez juthatnak - pedig mind a piac, mind a bankszektor üdvözölte, a program ezért tovább folytatódik 2000 milliárd forintos keretösszeggel. A kkv-k finanszírozási helyzetét tovább segítheti, hogy a kormányzat erősíteni kívánja a refinanszírozási hitelprogramokat, garanciaprogramokat és a Széchenyi Kártya Programot.


A díjat Varga Mihály kezdeményezésére, a NGM szervezésében 2013. augusztusától kezdődően három kategóriában adják át: A hónap beruházója, A hónap kis- és középvállalkozása és A hónap induló vállalkozása címmel. Az októberi A hónap beruházója elismerést a Continental Automotive Hungary Kft. képviseletében Rábai Dániel ügyvezető igazgató, A hónap kis- és középvállalkozása díjat a Bervina Kft. ügyvezető igazgatójaként Bernáth Ágota, a Thermoflash Kft. által elnyert A hónap induló vállalkozása címet pedig Székely Sándor feltaláló vehette át.

A díj célja, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, kis- és középvállalkozásokat és induló cégeket, amelyek hozzájárulnak hazánk versenyképességének fokozásához, és példaként szolgálnak sikeres vállalkozások megvalósításához - írta közleményében az NGM.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homeros, 2013.11.07 13:25

"kiemelt cél a kkv-k versenyképességének növelése"

ez a szerházi szektánál akár a tranzakciós illeték duplázását is jelentheti...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html