A Városligetben közel száz fát visznek el

Egyetlen ajánlattevőként a Galapagos Zoo Service Zoológiai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ültetheti át a városligeti öreg fákat, nettó 200 millió forint keretösszeg erejéig.
Németh Géza, 2019. augusztus 18. vasárnap, 10:21
Fotó: Napi.hu

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Nem kevés civil tiltakozás ellenére épül a múzeumi negyed a budapesti Városligetben. Az ellenzők leginkább a zöld felület csökkentése és a fakivágások miatt emeltek szót. Ha fakivágás nem is lesz, de a fákat odébb mozgatják.

Az átültetés indoklása így hangzik: "A Liget Budapest Projekt keretében a Városliget területén a parkfejlesztés során kiemelt hangsúlyt kap a park meglévő ökológiai értékét képviselő idős fák védelme. Az Európában egyedülálló parkrekonstrukció megvalósításához elengedhetetlen, hogy bizonyos fák helyén új funkció létesüljön. Ezeken a helyeken lévő fák kivágása helyett, ezen fákat át kívánjuk ültetni. Feladat az érintett, ökológiailag megvédhető, idős fák előkészítése és átültetése a park más részein, illetve az utógondozási munkák elvégzése. A faátültetést a Városliget Zrt. által meghatározott faprotokoll előírásait betartva kell megvalósítani."

A beruházó előírása az, hogy az idős fák átültetését legalább 80 százalékos eredési eredménnyel kell végezni.

A nyertessel július elsején kötött szerződést az ajánlatkérő.

 HOZZÁSZÓLÁSOK
 

teleobjektiv, 2019.08.18 10:34

Meg kellene tanulni magyarul, vagy nem kéne ármánykodni a nyelvi törvény megszegése árán is. Ligetben nem lehet elvinni semmit, csak Ligetből. Itt viszont arról van szó, hogy átültetnek fákat a Ligetben. A magyar újságírók ugyanúgy élvezkednek, ha valami rosszat írhatnak a Ligetről, mint az aszfaltzöldek, és ha valami jót kellene (százmillió favédelemre!) írniuk, akkor pedig azt addig csűrik, míg rossznak fel nem tüntethetik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2019.08.18 10:26

zöldgondozás legjobb módja erdély fejedelme szerint öreg fát átvinni máshová
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html