Már videón keresztül is lehet állampapírt venni

Android okostelefonon, számítógépen, az országban elsőként a Gránit Videóbankon keresztül, díjmentesen lehet lakossági állampapírt vásárolni pár perc alatt - adta hírül a Gránit Bank.
Domokos László, 2019. június 22. szombat, 12:36
Fotó: Napi.hu

Az ügyfelek immár akár a fotelből is vásárolhatnak a Gránit Banknál június 19-e óta állampapírt. A videobankon keresztüli vásárlásnál az állampapír jegyzése az értékpapírszámla nyitással egybekötve, bárhonnan, akár otthonról is lebonyolítható. Az állampapír letéti őrzése díjmentes, illetve az értékpapírszámla vezetésért sem kell díjat fizetniük az ügyfeleknek a banknál 2019. június 11-e óta.

Az elmúlt időszakban több ezren nyitottak lakossági folyószámlát a Gránit VideóBankon, és megnőtt az ügyintézésnek ezt a kényelmes, de egyúttal személyes módját választók száma. Emiatt a csatorna szolgáltatásait bővítettük az állampapír-vásárlással, amelyhez megnyitható azonnal az értékpapírszámla is - mondta Bede Zoltán, a Gránit Bank Treasury üzletágának vezetője.

Az állampapírok Videóbankon keresztüli vételéhez csak a személyes igazoló okmányaikat, illetve az adókártyát kell előkészíteniük az ügyfeleknek, és a videóbankos beszélgetés befejezéseként az elkészült szerződéseket azonnal megkapják.

HOZZÁSZÓLÁSOK