Vitatja a végrehajtást az Európa Könyvkiadó

Nem az üzleti működéssel áll összefüggésben az Európa Könyvkiadó ellen indult végrehajtási eljárás, azt a kiadó vitatja, a bíróságon kérte a végrehajtás felfüggesztését.
MTI, 2014. október 29. szerda, 13:26

Nem az Európa Könyvkiadó Kft. üzleti működésével, hanem egy, a kiadó általi biztosítéknyújtással áll összefüggésben a kft-vel szembeni végrehajtási eljárás, amelynek jogszerűségét a cég vitatja - közölte a társaság. A közlemény szerint az Európa Könyvkiadó a végrehajtás alapjául szolgáló szerződést nem ismeri el érvényesnek, és azt bírósági úton megtámadta, kérve a végrehajtás felfüggesztését.

A kiadó a végrehajtási eljárás jogszerűségét is vitatja - hangsúlyozták, hozzátéve, hogy az árverés kizárólag a lefoglalt készletet érinti, a végrehajtás a kiadó üzleti működését egyébként nem akadályozza.

A Világgazdaság szerdán írt arról, hogy árverést tűztek ki a május óta végrehajtás alatt álló, az Alexandra-cégcsoporthoz tartozó Európa Könyvkiadó Kft. ingóságaira. A lap közlése szerint a kiadó raktárkészletére november 21-ig lehet licitálni a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara internetes árverési rendszerében. A csomagban 218 alkotás szerepel mintegy 100 ezres példányszámban.

A kikiáltási ár 266 millió forint, a legalacsonyabb vételár 93,3 millió forint, a licitküszöb 5,3 millió forint, az előleg összege pedig 26,6 millió forint. A végrehajtó október 22. óta várja az ajánlatokat, kedd délutánig hiába.

HOZZÁSZÓLÁSOK