Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bejelentés nem vált ki kormányzati szintű beavatkozást, de lehetővé teszi a vízszolgáltatók számára, hogy további lépéseket tegyenek az ellátás irányítása érdekében - jelentette a Reuters.

A brit szigetek korábban a szinte állandó és menetrendszerű esők hazája volt, mára ez alaposan megváltozott.

Mivel jár, ha aszályt hirdetnek?

- Minden vízszolgáltatónak rendelkeznie kell aszálytervvel, amely meghatározza, hogy aszály esetén milyen korlátozásokat vezethetnek be ügyfeleikkel szemben.

- A vízszolgáltatók végrehajtják ezeket a terveket, amelyek a vízigény csökkentése érdekében ideiglenes vízhasználati korlátozásokat, például tömlővezeték-tilalmat is tartalmaznak.

- Emellett a vízművek aszályrendeleteket és engedélyeket is kérhetnek, amelyek jogilag nagyobb rugalmasságot tesznek lehetővé a vízkészletekkel való gazdálkodásban, beleértve a folyókból, tározókból vagy víztározókból történő nagyobb vízkivételt.

- Korlátozásokat lehet bevezetni a nem létfontosságú vízhasználatra, beleértve a kereskedelmi autómosókat és az úszómedencéket.

- A fogyasztókat arra lehet kérni, hogy a vizet a vízhálózat helyett közösségi kutakból vagy mobil víztartályokból vegyék igénybe.

- A mezőgazdasági termelőknek korlátozásokkal kell szembenézniük a permetező öntözéshez használt vízhasználat tekintetében.

- A Környezetvédelmi Ügynökség kérheti a kormányt, hogy vezessen be korlátozásokat az ipari termelés vagy élelmiszer-feldolgozás vízhasználatára vonatkozóan, ha az súlyos hatással van vagy fenyeget a környezetre vagy a közüzemi vízellátásra.

- A Natural England, a kormány természetvédelmi tanácsadó szerve korlátozhatja a hozzáférést bizonyos területekhez, például a nemzeti természetvédelmi területekhez, ha a szárazság miatt tűzveszély áll fenn.

Hol hirdettek aszályt?

  • Devon és Cornwall
  • Solent és South Downs
  • Kent és Dél-London
  • Herts és Észak-London
  • Kelet-Anglia
  • Temze
  • Lincolnshire és Northamptonshire
  • East Midlands