Egy új rendelet alapján azoknak a cégeknek, amelyek New York-i munkavégzésre keresnek jelölteket, az álláshirdetésben kötelezően fel kell már tüntetni a bérsávot – írja a Business Insider.

Az újítás minden meghirdetett pozíció esetében érvényes, jelölni kell a bérminimumot és maximumot a cégen belül és kívül, valamint az online vagy nyomtatott formában közzétett állásajánlatokban is. Colorado, Connecticut és Nevada állam is vezetett már be hasonló követelményeket, Kaliforniában pedig 2023-tól lép érvénybe ugyanez.

Az intézkedés sok szakértő szerint ígéretes kezdet, az első lépés abban az irányban, hogy csökkenjenek a bérkülönbségek, valamint átláthatóbbá váljon egy-egy cég fizetési gyakorlata. "Önmagában nem lesz elég ez a méltányos bérezés eléréséhez, mégis fontos változás" – mondta Dave Carhart, a Lattice személyzeti menedzsment platform alelnöke, aki szerint a bérmegjelölés mellett azt is fel kellene tüntetni a vállalatoknak, hogy milyen béren kívüli juttatásokat kínálnak a munkavállalóiknak.

Az első reakció: csúsztatás

Az első tapasztalatok szerint azonban sok vállalat trükközéssel reagált az új követelményekre, és rendkívül széles tartományt jelölt meg hirdetésében. Ajánlottak például 125.800 dollár és 211.300 dollár közötti fizetést senior műszaki írónak, valamint 106 ezer és 241 ezer dollár közötti keresetet általános jogtanácsosi pozícióra jelentkezőknek.

Az egyik legvadabb ajánlattal a Citigroup állt elő, számos nyitott pozíció esetében nulla és 2 millió dollár közötti sávot jelöltek meg. A vállalat egyik képviselője később azt nyilatkozta, technikai hiba miatt tették közzé ezt a borzasztóan széles bértartományt, és azóta korrigálták a hibát. Az új ajánlatukat 61.710-155.290 dollárra módosították.

A vállalatoknak viszonylag széles spektrumot kell megjelölni, ha nyitottak akarnak maradni különböző tapasztalattal és tudással rendelkező jelöltek irányában is, márpedig ez elengedhetetlen az aktuális munkaerőpiaci körülmények között – mondta Domenique Camacho Moran New York-i ügyvéd.

Tony Guadagni, a Gartner tanácsadó cég kutatási főigazgatója szerint azonban az még korrekt, ha 20 százalékos plusz-mínusz mentén jelölnek ki egy sávot, ennél szélesebb tartomány azonban már egyértelműen túlmutat a rendelet szövegében szereplő "jóhiszemű bérmegjelölésen".

Arra, hogy a cégek az új szabályozásnak megfelelően tegyék közzé álláshirdetéseiket, New York City Emberi Jogi Bizottsága és a Rendészeti Hivatal ügyel majd. Az álláskeresők és a munkavállalók tehetnek majd névvel vagy név nélkül feljelentést a vállalatok ellen az Emberi Jogi Bizottságnál. A cégek a felszólítástól számított 30 napon belül korrigálniuk kell majd a szabálytalanságot, ellenkező esetben akár 250 ezer dolláros büntetést is kiszabhatnak rájuk.

Sok a kiskapu

A túlságosan széles bérsáv megjelölése mellett egyéb módokon is megkerülhetik a vállalatok az új rendeletet a CNBC és a Wall Street Journal szerint. Megtehetik például, hogy felhagynak a hagyományos álláshirdetésekkel, és inkább arra buzdítják az álláskeresőket, hogy egy központi e-mail címre küldjék el az önéletrajzukat.

Mások fejvadász cégek közvetítését kérhetik vagy távmunkásokat keresnek, kikötve, hogy a munkavégzés helyszíne nem lehet New York város. Utóbbi kiskaput Coloradóban is gyakran alkalmazták, mikor tavaly januárban hasonló törvény lépett életbe.