A külföldi befektetők szívesen választják Lengyelországot, és ha már megvetették ott a lábukat, 92 százalékuk újra beruházna az országban - derül ki a Lengyel Kereskedelmi és Beruházási Ügynökség (PAIH) vizsgálatából, amelyet a HSBC és a Grant Thorton támogatásával készítettek. Sajnos az előző vizsgálathoz képest, az elégedett beruházók száma esett - ismerteti a kutatást a Business Insider Polska.

A PAIH szerint 2017 rekorderedményeket hozott a befektetések terén, ezért 2018-ra nagy optimizmussal tekintenek előre. A szakemberek, több projektre számítanak és abban bíznak, hogy ezek fejlettebb technológiákat hoznak az országba.

Arra a kérdésre, hogy a külföldi üzletemberek olyan helynek tartják-e Lengyelországot, ahol érdemes gazdasági tevékenységet folytatniuk, 54 százalékuk válaszolt pozitívan. Nagyon jó a véleménye 12 százalékuknak, a közepesnek ítélte a helyzetet 30 százalékuk. A befektetők jónak ítélik az ország fejlettségét és az elérhető vállalkozói szolgáltatásokat. Elégedettek a nagy belső piaccal, azonban gondjaik akadnak a minőséggel és a jogbiztonsággal.

A külföldiek 70 százaléka jövedelme növekedésére számít, 56 százalékuk növelni akarja alkalmazottai számát 48 százalékuk további befektetést tervez. Elsősorban a franciák elégedettek Lengyelországgal: 4,1 pontot adtak lehetséges 5-ből. A németek, a japánok és a svédek 3,8-3,8 pontra értékelték az országot.

A nyitókép forrása: Pixabay.com