Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mindenkinek, aki Hollandiába szeretne utazni, már indulása előtt bizonyítania kell, hogy nem fertőzött koronavírussal. Azoknak, akik nem teljesen beoltottak a koronavírus ellen, 48 óránál nem régebbi PCR-tesztel kell rendelkezniük vagy antigéntesztet kell készíttetniük legfeljebb 24 órával a hollandiai indulásuk előtt. A beutazásra vonatkozó szabályok úgy a holland, mind a külföldi állampolgárokra egyaránt érvényesek - közölte Mark Rutte.

A holland sajtó tájékoztatása szerint a szabály mostanáig az Andorrából, Ciprusról, Portugáliából és a Spanyolországból beutazók esetében volt érvényes, augusztus nyolcadikától azonban az összes unión belül utazót érinteni fogja. A megfelelő dokumentációval nem rendelkezőkre 95 eurós pénzbírságot szabnak ki.

Az új szabály hozzájárulhat a koronavírus újabb hullámának megakadályozásához - mondta Hugo de Jonge holland egészségügyi miniszter. A miniszter azt javasolta: mindenki, aki külföldi utazásról tér vissza Hollandiába, csináltasson koronavírus-tesztet függetlenül attól, hogy beoltották-e vagy sem, ugyanis "az utazók a bőröndjükben is hazahozhatják a vírust".

Csökkent a napi fertőzések száma, de a helyzet aggasztó

A holland kormányfő bejelentette azt is, hogy keddtől eltörlik azt a szabályt, amely Hollandiából a járványügyi szempontból magas kockázatú uniós országokba való nem feltétlenül szükséges utazások elkerülésére figyelmeztetett. Jelenleg nem ajánlott Hollandiából turisztikai célú utazást tenni egyebek mellett Spanyolországba, Portugáliába és Ciprusra.

A holland közegészségügyi intézet hétfői tájékoztatása szerint az új koronavírus-fertőzések több mint három hete tartó emelkedése megtorpant - írja az MTI. Az átlagos napi tízezret is meghaladó fertőzésszám a múlt hét végén kilencezer, majd hétfőn hatezer alá csökkent. Hétnapos viszonylatban az új fertőzések átlagos száma 5775, ami 43 százalékkal marad el az előző időszak átlagától. Az elmúlt 24 órában pedig 3914 embernek volt pozitív a koronavírus-teszt eredménye Hollandiában.

A javuló tendencia ellenére a koronavírus-helyzet továbbra is aggasztó az országban, ugyanis a kórházi ápolások száma egy hetes viszonylatban mintegy 60 százalékos növekedést mutat - közölte Mark Rutte miniszterelnök. Jelentések szerint a holland kórházakban jelenleg 577 beteget kezeltek koronavírussal, közülük 140 esetben kell intenzív ellátást biztosítani. Az utóbbi adatok 6, illetve 44 százalékkal emelkedtek 24 óra alatt.

A járvány kezdete óta 1 876 406 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust és 18 087-en váltak a vírus szövődményei áldozatává Hollandiában.