Az egykori amerikai elnök és üzletember, Donald Trump 75 éves korára összesen 2,5 milliárd dolláros, főleg felhőkarcolókból, szállodákból és golfpályákból álló vagyonnal rendelkezik, ám mindezt felülmúlhatja legújabb vállalkozásával – idézi a magyar Forbes az amerikai Forbes által összegzett befektetői elemzést. A Trump nevét viselő vállalat, a Trump Media and Technology Group (TMTG) Truth Social (az Igazság közösségi oldala) néven tervez új közösségi platformot elindítani.

A TMTG nem végzett egyelőre semmilyen érdemi tevékenységet, de a befektetők máris tolják bele a pénzt. Ez annak köszönhető, hogy a vállalat bejelentette, megalakulásakor össze fog olvadni egy kiüresített tőzsdei céggel, a Digital World Acquisition (DWA) nevű részvénytársasággal. A DWA részvényei a bejelentés óta a hatszorosukat, jelenleg 60 dollárt érnek a tőzsdén.

Ha az összeolvadás után közel másfél hónapig 30 dollár felett marad a részvények jegyzése, akkor Trump csoportja további 2,4 milliárd dollárnyi részvényt kaphat. A részvények összértéke tehát elérheti a 10 milliárd dollárt.

A legtöbb elnök beszédekkel, illetve könyvekkel öregbítette hírnevét, ám egy könyv körüli felfokozott hangulat csak ideig-óráig tart. Trump választása annyiban tehát mindenképp újdonság, hogy a közösségi médiás terveivel éveken át szeretné lekötni a figyelmet. A Politico és a Morning Consult közös kutatása szerint az amerikai választók 37 százaléka szívesen kipróbálná, illetve használná Trump közösségi oldalát.

Érdemes felidézni, hogy mielőtt a volt elnök profilját a megosztó tartalma miatt blokkolta volna a Facebook, az Instagram és a Twitter, Donald Trumpnak közel 150 milliós követőtábora volt.