Rettenetes ez a helyzet és Jeff Sessions igazságügyi miniszternek most azonnal le kell állítania ezt a szélhámos boszorkányüldözést, még mielőtt további foltokat ejt országunkon - írta bejegyzésében az elnök.

Robert Mueller (képünkön) érdekellentétekkel teli, az általa vezetett bizottság eddig nem szolgált semmiféle bizonyítékkal az összejátszásra, és Mueller, akit republikánusok által kinevezett republikánusnak nevezett, elfogult vele szemben - írta Donald Trump. Muellert Rod Rosenstein igazságügyi miniszterhelyettes nevezte ki, miután Jeff Sessions tárcavezető 2017 márciusában kivonta magát minden, Oroszországgal, a 2016-os amerikai választási folyamatba történt esetleges orosz beavatkozással kapcsolatos vizsgálatból és Rosensteinre bízta ezek felügyeletét. Sessions az elnökválasztási kampányban vállalt saját szerepére hivatkozva maradt távol ezektől az ügyektől - írta az MTI.

QP | Quality Placement

Az igazságügyi minisztérium szóvivője közölte: a tárca egyelőre nem kívánja kommentálni az elnök bejegyzését.

Elemzők szerint nem ez az első eset, hogy Trump kétségbe vonja Mueller és a vizsgálóbizottság munkájának hitelességét, a napokban Mueller állítólagos érdekkonfliktusairól tett közzé bejegyzést, hangsúlyozva, hogy ezek eleve alkalmatlanná teszik őt a vizsgálat irányítására.

Az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatok nyomán kedden kezdődött meg Donald Trump elnökválasztási kampányának egyik volt menedzsere, Paul Manafort pere a Washington melletti Alexandriában. Manafort-t azonban nem az oroszokkal történt esetleges összejátszás miatt állították bíróság elé, hanem a vizsgálat során kiderült banki és adócsalások, pénzmosás és más törvénysértések miatt.

Képünk forrása: AFP photo/ Saul LOEB