Az ECB vezetője azután beszélt, hogy az Európai Központi Bank kormányzótanácsa szerdán változatlanul hagyta az irányadó kamatokat. A testület arra számít, hogy az ECB irányadó kamatai legalább 2019 végéig a jelenlegi szinten maradnak, vagy addig, ameddig szükséges annak biztosításához, hogy az infláció középtávon továbbra is tartósan a 2 százalék alatti, de ahhoz közeli szintek felé tartson.

Mario Draghi úgy fogalmazott a szerdai sajtóértekezletén, hogy nem tartja kizártnak az infláció lassulását a következő hónapokban. A márciusi euróövezeti infláció 1,4 százalék volt a februári 1,5 százalék után.  Az ECB elnöke szerint az eurózónában "a gazdasági növekedés lassulása érzékelhető". A geopolitikai bizonytalanságok, a protekcionista intézkedések, valamint a feltörekvő piacok szélsőséges kilengései mind olyan kockázatokat jelentenek, amelyek az euróövezetet a gazdasági lassulás felé tolja.

Draghi szerint azonban derűlátásra ad okot, hogy az euróövezetben nő a foglalkoztatottság és emelkednek a bérek is, ami növekedésben tartja a gazdaságot és emeli az inflációt. Az ECB vezetője ugyanakkor leszögezte: egy recesszió esélyének a valószínűsége továbbra is alacsony az euróövezetben.

Megfigyelők arra számítottak, hogy Draghi részleteket közöl az ECB által márciusban bejelentett, szeptemberben induló új, célzott, hosszabb lejáratú refinanszírozási műveletek (TLTRO) programról, ami segíti a hitelezést és a kamatok kordában tartását. Az ECB elnöke azonban csak annyit közölt, hogy erről majd az ECB kormányzótanácsának valamelyik legközelebbi ülése után mond részleteket.

Draghi beszélt még arról is, a kormányzótanács tervei között szerepel annak a megvitatása, hogy milyen intézkedésekkel lehetne enyhíteni azokat a kedvezőtlen hatásokat, amelyek a negatív kamatokból származnak. Ez válasz volt a bankoknak, amelyek arról panaszkodnak, hogy a negatív kamatok ártanak a hitelezésnek.