Gyanús hívásokat indítottak ismeretlenek, hogy a választókat megvezessék, azt állítva, veszélyes, ha elmennek szavazni. A robothívások mellett sms-üzeneteket is küldenek tömegével robotok New York államban. A 29 elektort érő terület általában egy biztos győzelem a Demokrata Pártnak. Az ügyben a helyi főügyész nyomozást rendelt el, az FBI már vizsgálja a telefonhívások eredetét.

Az elmúlt napokban országszerte a választópolgárok becslések szerint 10 millió automatizált, spamhívást kaptak, amelyben azt mondták nekik, hogy "maradjanak biztonságban és maradjanak otthon", ami visszás üzenet a koronavírus-járvány közepette. Michiganben a hívásokban azt állítják, hogy holnap is elmehetnek voksolni, ami nem igaz.

Az egyes hívások és szövegek eredete továbbra sem tisztázott, tükrözve azt a kifinomult taktikát, amelyet a robocallerek általában alkalmaznak annak érdekében, hogy tömegesen elérjék az amerikaiakat az eszközök és szolgáltatások széles skáláján. Az állami választási bizottságok tisztviselői a választóknak több üzenetet is küldtek, hogy csak félretájékoztatják őket, és vegyenek részt kedden a választáson. Az FBI vizsgálatot is indított a michigani robothívások miatt - írja a Washington Post.